Utveckling av utomhusaktiviteter Kittelfjäll

Projektet ska investera i och etablera ett utegym, discgolfbana och en lekplats som de ska placera vid campingen i Kittelfjäll, Camp Kittelfjäll.

Om projektet

Campingplatsen håller öppet året runt och har ett centralt läge mitt i byn med direkt närhet till skidliftar, restauranger och leder för längd- och turåkning, skoter, vandring, cykling och ligger bara 100 meter från Vojmån, som utgör ett fint område för dagsutflykter med flertalet grillplatser och erbjuder möjlighet till fint fiske för hela familjen under sommaren.

Utegymmet kommer att placeras på en yta om ca 225 kvm och kommer att ha 8 träningsredskap/stationer – armhäv i 3 olika höjder, axelpress och bänkpress med olika tyngder, dips med två höjder, knäböj med olika tyngder, rodd/marklyft med olika tyngder, sit-up ramp med olika höjder samt en stretchyta om 2×2 meter. Samtliga stationer går att anpassa för tillgänglighet.

Discgolf är en sport där man spelar med en disc. Målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål och man klarar ett hål när man kastar disken i en discgolfkorg, även kallad kedjehål. Investeringen avser 9 tävlingskorgar för att få en färdig bana.

Lekplatsen för barn består av gungor, en klätterställning i form av en igloo, fjädergungor i form av en scooter och en giraff samt hinderbanor.

Samtliga aktiviteter kommer att anpassas för tillgänglighet, både utegymmet, lekplatsen och discgolfbanan kommer vara tillgängliga även för personer med funktionshinder. Det ska vara möjligt att använda stationerna i utegymmet med rullstol, till exempel, det kommer inte finnas några trappsteg eller kanter, sand eller annat som gör det svårtillgängligt. Även discgolf och lekplatsen kommer att anpassas för tillgänglighet så att de blir lättillgängliga för barn och personer med funktionshinder.

Ur Projektansökan

”Det blir en motions- och aktivitetsplats för hela familjen i Kittelfjälls vackra fjällnära miljö”

Syfte och mål

Syftet med projektet är att:
skapa en motions- och lekplats med fler utomhusaktiviteter som kan användas av alla, oavsett fast boende eller besökare till destinationen.

Målet med projektet är att:
skapa en motions- och lekplats.

Om projektet

Projektperiod
2021 – 

Projektägare
Våjmådalens Vänner

Webb och Sociala medier

PROJEKTET I MEDIA

Har du läst eller hört om projektet i media? Dela gärna med dig av artikeln eller sändningen till oss via mejl: info@leaderlappland.se

 

Om finansiering

Beviljat projektstöd
339 056 kronor

Medfinansiering från Leader Lappland 2020
166 998 kronor

Total finansiering
411 524 kronor

Utöver ovanstående beräknar projektet sig komma bidra med ideellt engagemang till ett värde av 21 120 kr.

Ingående EU-medel har beviljats ur:
Landsbygdsfonden